Ben je op zoek naar iets uniek voor in je tuin? Iets wat maar weinig mensen hebben? En wat je maar weinig ziet. Met hout kun je veel verschillende dingen creëren voor in je tuin. Een voorbeeld wat je zelf kunt maken van hout is een trellisscherm. Deze kun je zelf maken voor een goede prijs. En het is heel eenvoudig. Een kind kan de was doen.

Benodigdheden

Wanneer je een trellisscherm wilt gaan maken, heb je een aantal dingen nodig. Een belangrijke is hout. Wanneer je het in de tuin wilt ophangen is het belangrijk dat je tuinhout inslaat. Zo gaat je kunstwerk ook veel langer mee. Een goede plek om het juiste hout te vinden voor jouw trellisscherm is hillhout tuinhout. Bij hillhout tuinhout vind je het beste hout voor in je tuin. Hillhout tuinhout heeft een groot assortiment en is gespecialiseerd in tuinhout. Bij Hillhout tuinhout kun je dus ook om advies vragen welk hout je het beste kunt gebruiken voor je trellisscherm. Bovendien verkoopt hillhout tuinhout ook andere materialen die je kunt gebruiken bij zowel het maken van je trellisscherm, maar ook om je tuin aan te kleden. Naast tuinhout heb je ook schroeven en een schroefmachine nodig. Deze kun je halen bij een bouwmarkt in de buurt.

Stappenplan

Wanneer je gaat beginnen aan het maken van je eigen trellisscherm is het belangrijk dat je het hout wat je gebruik in de juiste maten hebt gezagen. Dit kun je vragen bij de bouwmarkt, maar als je zelf handig bent, kun je dit ook zelf doen. Eerst moet je voor jezelf bepalen hoe lang je je trellisscherm wilt hebben. Wil je juist een kleine van 50 cm of juist een grote 1,00 meter? Ook moet je bepalen hoe breed je het trellisscherm wilt maken. 20 cm of juist 50 cm? Wanneer je dit weet kun je je balken gaan zagen. Wanneer je alles hebt gezagen kun je het aan elkaar maken. Als eerste kun je het beste de omtrek van je trellisscherm maken. Hierdoor bepaal je als eerste de grote van je trellisscherm. Deze maak je door middel van schroeven aan elkaar vast. Hierna maak je de tussenplankjes ook aan de omtrek vast. Hierin kun je wat variëren welke plank je boven leg en welke je onder legt. Echter is het wel belangrijk dat je hierbij rekening houdt met een patroon. Eventueel nog wat mooie bloemen erin of foto’s of geef je trellisscherm een likje verf en het is helemaal af.