Vroeger was het heel normaal dat iedere man bij een nette outfit een stropdas droeg. Tegenwoordig lijkt het een ouderwetse gedachte. Steeds vaker zie je mannen met alleen een overhemd aan. Om de proef op de som te nemen zijn er 10 jongeren tussen de 18 en 30 gevraagd om een stropdas te knopen. 3 van de 10 deelnemers konden het perfect, de andere 7 mannen konden het dus niet. Eigenlijk best gek, vroeger hoorde dit bij je opvoeding. Nu, gewoon niet meer?

 

 

Trouwerijen en partijen

Heel zwart wit gezien worden stropdassen alleen nog gedragen door de jongere mannen tijdens hun huwelijk of een heel net feest. Op begrafenissen zie je het namelijk ook niet meer. Is het niet meer hip? Hoort het er niet meer bij? Ik weet de reden niet. Jammer vind ik het wel dat de stropdassen langzamerhand verdwijnen.
Na een kort onderzoek bleek ook dat werkgevers het niet meer nodig vinden. Een pak met een goed overhemd is al genoeg. Hippe sokken zijn ervoor in de plaats gekomen trouwens. Kijk maar eens goed naar de net geklede mannen, zij dragen allemaal sokken met gekke printjes.

 

Herintroduceren van de stropdas

Het lijkt mij weer tijd voor de stropdas. Het maakt het plaatje wat mij betreft helemaal compleet. Een stropdas kun je ook dragen met een gekke print. Maak het persoonlijk. Kies voor een kleurtje wat jou aanspreekt. Organiseer een stropdas dag op je werk, 1 keer in de week. Of 1 keer per maand een gekke stropdas dag. Dan plak je er een leuke borrel aan vast op vrijdag middag.

 

Ook voor vrouwen

De vrouwen kunnen we natuurlijk niet vergeten in dit verhaal. Het is namelijk zo dat er een hele periode was, dat vrouwen ook een stropdas droegen. Vooral vanuit de werkgever. Tegenwoordig zijn de stropdassen vervangen door werkgevers voor een dun sjaaltje. Vroeger had de mevrouw bij het tankstation een stropdas om, nu een sjaaltje. Kijk eens op Schiphol, geen stewardess meer te vinden met een stropdas. Die sjaaltjes vind ik een stuk minder netjes staan als je het aan mij vraagt. Een stropdas is gewoon een bepaald symbool. Waarom zou je dat dan veranderen?

 

Hippe stropdassen aanschaffen

Heb jij in de kast alleen nog maar ouderwetse stropdassen? Kijk eens op internet. De laatste jaren zijn er namelijk heel veel hippe stropdassen geproduceerd die je voor een klein bedrag kunt aanschaffen. Hier maak je je outfit echt mee af. Wacht niet langer, herintroduceer die te gekke stropdas!