Een nachtmerrie voor iedere huisbezitter werd voor mij helaas realiteit. Na een flinke storm stond mijn zolder compleet blank van het water. Het water stroomde zelf van de trap naar de eerste verdieping. Een hel, er valt niet tegen op te dweilen, zeker niet wanneer het nog steeds regent. Bij een inspectie bleek dat er groot gedeelte van mijn dak vervangen moest worden, het dak was letterlijk verrot.

 

 

Snel handelen voorkomt verdere schade

Hoe sneller er iemand kwam om ons dak te repareren, hoe groter de kans was dat ik niet mijn complete laminaat op zolder hoefde te vervangen. Echter heb je geen idee van de kosten dakrenovatie. Dit zijn echt hele grote bedragen. Zeker als je het aanvraagt als spoedreparatie. Dan komt er nog duizend euro bovenop voor het woord spoedt. Ze gokken het erop en zetten het de kosten dakrenovatie gewoon erg hoog in. Je hebt gewoon iemand nodig die het maakt. Tip, vraag dus bij verschillende een offerte aan. Dan kun je het goed vergelijken.

 

 

Offerte website

Je hoeft tegenwoordig voor een grote klus zoals een dakrenovatie niet allerlei bedrijven te bellen. Je kunt tegenwoordig eenmalig een offerteaanvraag op te stellen die online wordt gezet. Bedrijven of klusmannen kunnen hier dan vrijblijvend op reageren met de kosten en per wanneer zij kunnen beginnen. Wanneer het spoed is kun je dit aangeven bij opmerkingen, echter raad ik dit dus af om te voorkomen dat je hele hoge bedragen opgestuurd krijgt. Als een bedrijf jou een offerte op heeft gestuurd krijg je ook automatisch in het systeem een email adres en een telefoonnummer te zien van dat bedrijf. Je kunt dan alsnog de keuze maken om na het ontvangen van de kosten op te bellen met de vraag of zij al die dag of de volgende dag kunnen beginnen. Kosten dakrenovatie over het algemeen ligt tussen de twee en de vierduizend euro.

 

Snel geholpen

Gelukkig waren wij erg snel geholpen. Een klusbedrijf stuurde na een half uur al een offerte. Na telefonisch contact bleek dat ze al graag die dag langs wilde komen om de schade te inspecteren. Gelukkig waren ze er snel bij want meerdere plekken van het dak stond op instorten, dan waren we nog veel verder van huis. De klusjesmannen waren erg netjes en dachten goed mee. Ze gebruikte niet de duurste producten en deden alleen wat echt nodig was. Ik was erg opgelucht dat mijn dak was gemaakt en de waterschade uiteindelijk redelijk beperkt was. Alleen mijn vloerbedekking op de trap moest vervangen worden. De laminaatvloer op zolder heeft het gelukkig overleefd.